آنچه در این مقاله می خوانید :
- میکروسوئیچ چیست ؟
- ساختار داخلی میکروسوئیچ
- انواع میکروسوئیچ
- کاربردهای میکروسوئیچ
میکروسوئیچ چیست ؟
میکروسوئیچ یکی از انواع کلید است که با یک فشار ، ضربه فیریکی و یا حرکت بسیار کوچک تحریک می شود و قطع و وصل جریان الکتریکی در مدار را کنترل می کند . معمولا یک مکانیسم فنری موجب سرعت عملکرد میکروسوئیچ می شود و با کوچک ترین ضربه عمل مکانیکی برای تغییر وضعیت کنتاکت ها انجام می شود . میکروسوئیچ ها به دلیل عمر مفید و هزینه پایینشان موارد استفاده ی زیادی دارند .
نخستین میکروسوئیچ در سال 1932 توسط فردی بنام پیترمک گل در شهر فریپورت ایلینوی (شهری در ایالت متحده آمریکا ) اختراع شد . مک گل یکی از کارمندان شرکت باتری سازی برگس بود که پس از اختراع میکروسوئیچ یک شرکت با عنوان میکروسوئیچ در سال 1937 تاسیس کرد . از آن زمان تا کنون برای این نوع از سوئچ ها نام تجاری میکروسوئچ رایج است و شرکت های متعددی در سراسر جهان به تولید آن می پردازند .
ساختمان میکروسوئیچ ها بسیار ساده اما کارآمد است و این تجهیزات در مدارهای فرمان و سیستم های کنترلی نقش بسیار مهمی دارند . از میکروسوئیچ ها در آسانسور , مایکروویو , دستگاه های کپی , دستگاه های سکه ای و موارد بسیار دیگری استفاده می شود .
ساختار داخلی میکروسوئیچ ها :
میکروسوئیچ ها از چهار بخش اصلی تشکیل شده اند .
1- اهرم : هر میکروسوئیچ یک شاسی یا اهرم دارد که با کوچکترین فشار یا حرکتی به این شاسی ، اهرم به حرکت درآمده و با انتقال این حرکت به سایر قسمت ها ، کنتاکت ها تغییر وضعیت خواهند داد .
2- عملگر : عملگر قسمتی از میکروسوئیچ است که به اهرم متصل بوده حرکت اهرم را به یک عمل مکانیکی تبدیل می کند . عملگر در اصل حرکات خطی ، دورانی و یا عمودی اهرم را به تغییر وضعیت در کنتاکت ها تبدیل می کند . در کل وظیفه ی عملگر تبدیل حرکت مکانیکی به الکتریکی می باشد .
3- بدنه ی محافظ سوئیچ : بدنه سوئیچ از اجزای داخلی میکروسوئیچ در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت و گرد و غبار محافظت می کند . جنس بدنه میکروسوئیچ ها از آلومینیوم یا پلیمرهای باکالیت است .
4- پایانه ها یا کنتاکت های الکتریکی : پایانه های الکتریکی دو نقطه اتصال هستند که از طریق پیچ های پایانه سیم ها را به سوئیچ ها متصل می کنند و باز یا بسته شدنشان موجب قطع یا وصل شدن جریان برق می شود .
انواع میکروسوئیچ ها :
میکروسوئیچ ها به دو دسته کلی میکروسوئیچ های اهرمی و میکروسوئیچ های پیستونی تقسیم می شوند . میکروسوئیچ های اهرمی حول یک محور یا بصورت شعاعی عمل می کنند و میکروسوئیچ های پیستونی با فشردن و کشیدن پیستون عمل می کنند . هر کدام از میکروسوئیچ های اهرمی و پیستونی خود دارای انواع متنوعی هستند که در موارد مختلف کاربرد دارند .
کاربردهای میکروسوئیچ :
- اتصال و قطع سیگنال ها : از میکروسوئیچ ها برای اتصال و قطع سیگنال های الکترونیکی و الکتریکی در دستگاه های مختلف استفاده می شود .
- کنترل درب ها و دکل ها : یکی دیگر از موارد استفاده از میکروسوئیچ ها برای ایجاد اتصال و قطع در سیستم های خودکار درب های مختلف می باشد .
- کنترل سیستم های امنیتی : میکروسوئیچ ها برای کنترل سیستم های امنیتی مثل درب های امنیتی ، دوربین های مداربسته و سیستم های آلارم مورد استفاده قرار می گیرند .
- استفاده در دستگاه های اتوماسیون : از میکروسوئیچ ها برای کنترل و مدیریت عمکلرد تجهیزات و دستگاه های مختلف استفاده می شود .
-صنایع خودروسازی : میکروسوئیچ ها در صنایع خودروسازی کاربردهای فراوانی دارند ، از آنها در انواع مختلف سیستم های الکتریکی از جمله سیستم های روشنایی و دستگاه های کنترلی و کنترل کلیدها استفاده می شود .